A család nagy kedvence a pizza, ezért úgy gondoltam, én is megpróbálok sütni. A tészta receptjét a férjemtől (pék a szakmája) kaptam, de mint minden alaprecepten, ezen is változtattam.
Hozzávalók / 6 adag

Tészta
45 dkg finomliszt
1 ek só (csapott)
5 dkg friss élesztő
1 teáskanál cukor
2.5 dl víz

Feltét
30 dkg csirkemell filé
0.5 dl napraforgó olaj
gyros fűszerkeverék ízlés szerint
1 nagy db lila hagyma
120 g joghurtos salátaöntet (Tzatzikiset használok)
30 dkg trappista sajt (én gouda sajtot használok)

Elkészítés

Átszitáljuk a lisztet egy keverőtálba, hozzáadjuk a sót, majd a vizet meglangyosítjuk, beletesszük a cukrot és az élesztőt. Megvárjuk, amíg az élesztő elkezd dolgozni, majd hozzáöntjük a liszthez.
Robotgéppel elkezdjük összedolgozni. Amikor már úgy látjuk, hogy egybeállt, akkor a kezünkkel dolgozunk tovább, amíg a tészta el nem válik az edény falától. Ekkor letakarjuk egy konyharuhával, és duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel, gyorsan összevágjuk a húst, és belekeverjük a gyrosos olajba, majd a lila hagymát is felvágjuk, és azt is hozzáadjuk. Teflon serpenyőben készre pároljuk. Vizet nem rakunk alá, mert a hús enged annyi vizet, hogy megpárolódjon a hús
Amikor megkelt a tésztánk, lisztezett deszkára borítjuk, kinyújtjuk, és az olajjal lekent tepsibe helyezzük.
A tésztára rákenjük a tzatzikis öntetet, és rápakolom a gyrosos húst. Végül ráreszeljük a sajtot. 180 fokos sütőben (légkeveréses) 15-20 perc alatt készre sütjük (sütőfüggő).