Mi sem bizonyítja jobban azt, hogy az ember ízlése évről-évre változik, mint az, hogy mostanában sokat kacsingatok az indiai fűszerezésű ételek után.
Hozzávalók / 4 adag

60 dkg csirkemell filé
1 nagy fej lila hagyma
1 nagy fej vöröshagyma
5 gerezd fokhagyma
1 ek mogyoróolaj
1 teáskanál garam masala
0.5 teáskanál curry por
1 ek kókuszzsír (vagy olaj)
3 ek joghurt (vagy főzőtejszín)
4 dkg passzírozott paradicsom (vagy sűrített paradicsom)
frissen őrölt bors ízlés szerint
só ízlés szerint
koriander ízlés szerint

Elkészítés

Az olajat összekeverjük a garam masalával és a curryvel, beleforgatjuk a csirkemellet, 30 percig állni hagyjuk.
A kókuszzsírt felhevítjük egy nagyobb serpenyőben, rádobjuk a húst, fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a szeletekre vágott hagymákat, a zúzott fokhagymát és a paradicsompürét, sózzuk, borsozzuk, 2-3 percig pirítjuk, végül a tejszínt belekeverjük, egyet forralunk rajta.
Frissen aprított korianderlevéllel meghintjük.