Számomra általában azok a sütik nyerőek, amik Elkészítésekor nem kell élesztővel bajlódni.
A kakaós csiga élesztősen az igazi, de sütőporral is megállja a helyét.
Hozzávalók / 8 adag

Tészta
60 dkg finomliszt
10 dkg vaj (felolvasztva)
4 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
3 dl tej
1 csipet só
1 csomag sütőpor (a lisztbe keverve)
2 db tojássárgája

Kakaós töltelék
6 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek cukor

Locsolás
3 dl tej (kb.)

Elkészítés

Tészta összeállítása
A tejet, a tojássárgáját és az olvasztott vajat egy nagyobb tálban összekeverjük. A cukrot és a vaníliás cukrot teljesen elkeverjük a folyadékban.
A sütőporos, sós lisztet adagonként hozzáadjuk, a végén egy jól gyúrható tésztát kapunk.
Párszor átgyúrjuk, és fél órára a hűtőbe tesszük pihentetni.
Kakaós töltelék
Négyzet alakúra nyújtjuk a tésztát. Olajjal jól lekenjünk, majd gazdagon beszórjuk a kakaó és cukor keverékével.
Feltekerjük, és 1,5 cm széles csigákra szeleteljük. Sütőpapírral borított tepsibe tesszük szorosan egymás mellé.
Sütés
A tejet felmelegítjük, a vaníliás cukrot belekeverjük. Jó decinyivel meglocsoljuk.
200 fokra melegített sütőbe toljuk. Még kétszer meglocsoljuk sütés közben. Nagyjából 20-22 perc alatt elkészül.