Már régóta kívánom, most szántam rá magam.
Hozzávalók / 4 adag

60 dkg burgonya
1 kis fej vöröshagyma
0.5 ek sertészsír (vagy 1 ek olaj)
1 csapott ek finomliszt
0.5 kk fűszerpaprika
2 db babérlevél
175 g tejföl
só ízlés szerint
1 ek ecet
1 teáskanál cukor (vagy édesítő, ízlés szerint)

Elkészítés

A krumplit és a hagymát megtisztítjuk. A krumplit karikára, a hagymát kockára vágjuk.
A zsiradékot megmelegítjük, hozzáadjuk a hagymát, kicsit megsózzuk.
Mikor kicsit összébb esett, hozzáadjuk a lisztet. Zsemleszínűre pirítjuk állandó kavarás mellett.
Hozzátesszük a pirospaprikát, megkeverjük, és felöntjük 2 dl vízzel, beletesszük a babérlevelet, és ha kell, utána sózzuk.
Hozzáadjuk a krumplit, és ha kevés a víz, felengedjük, hogy majdnem ellepje.
Készre főzzük.
A tejfölt elkeverjük a főzelékből kivett lével, és a főzelékhez adjuk.
Ízlés szerint ízesítjük ecettel és cukorral (édesítővel).