Bármilyen sülthez, száraz húshoz nagyon illik. Pár perc alatt elkészíthető köret.
Hozzávalók / 3 adag

5 közepes db burgonya
3 evőkanál kukoricakeményítő
kapor ízlés szerint
100 ml főzőtejszín
1 kk só
1 csipet bors
1 közepes db vöröshagyma
7 dl víz (annyi, hogy épphogy ellepje a krumplit)

Elkészítés

Az apró darabokra vágott krumplit feltesszük főni annyi vízben, hogy épphogy ellepje. Letakarjuk - kis nyílással - fedővel, és alacsony lángon hagyjuk, hogy puhuljanak.
Ha eléggé megpuhultak, levesszük a gázról, felöntjük kevés főzőtejszínnel, és jól meghintjük kaporral. Ne sajnáljuk.
A keményítőt és a fűszereket is hozzáadjuk, alaposan elkeverjük, majd visszarakjuk a tűzre.
1-2 percig még főzzük, hogy összeérjenek az ízek, majd tálaljuk. Jó étvágyat!