Egyszerű, finom hétköznapi étek.
Hozzávalók / 4 adag

1 kis fej vöröshagyma
1 kg krumpli
2 dl tejföl
2 ek sima liszt
kevés zsiradék
késhegynyi pirospaprika
1 leveskocka vagy ételízesítő
2 db babérlevél
csipet cukor


Elkészítés

Kevés zsiradékon, csipet sóval megfonnyasztjuk a finomra vágott hagymát, majd a tűzről kicsit lehúzva kevés pirospaprikával megszórjuk, elkeverjük, rádobjuk a kicsit vastagabb karikára vágott krumplit, átforgatjuk, a tűzre visszatesszük.
Belemorzsoljuk a leveskockát (a sóval óvatosan bánjunk, mert a kocka is sós), belerakjuk a babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy éppen csak ellepje, lefedjük, és puhára pároljuk. Vigyázzunk, nehogy szétfőljön, és ne nagyon kevergessük, mert könnyen szétesik.
Közben a tejfölt simára keverjük a liszttel és egy kevés vízzel, ha a krumpli elég puha, a levéből egy keveset a tejfölös masszához keverünk, hőkiegyenlítést végzünk.
Majd besűrítjük vele a főzeléket, jól kiforraljuk, ha szükséges, kevés vizet adunk hozzá, utánízesítjük, végül egy csipet cukorral finomítjuk az ízét. Újkrumpliból a legfinomabb.
Ízlés szerinti feltéttel tálaljuk.