Házilag készített kókusztejet használok, ami lazább, gyengébb, mint a konzerv változat. Ezt az arányoknál vegyük mindenképpen figyelembe.
Hozzávalók / 3 adag

4 közepes db burgonya
1 kis db paradicsom (vagy fél db közepes)
2 db újhagyma zöldje
1 kis db pritaminpaprika (egy vastagabb szelet bőven elég)
5 dl kókusztej
5 evőkanál finomliszt
2 ek szójajoghurt (2-3 ek ízlés szerint vagy szójatejföl)
só ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint (fél csokornyi)
2.5 dl víz

Elkészítés

A burgonyákat meghámozzuk, karikára (vagy kockára) vágjuk, sós vízben megfőzzük. Ne legyen teljesen puha állagú!
4 dl kókusztejet csomómentesen elkeverünk a liszttel (búzafinomliszt), félretesszük.
A megfőtt burgonyát leszűrjük, hozzáadjuk a kókusztejes lisztet, a paradicsomot, a paprikát, az újhagyma zöldjét apróra vágva, valamint a 2 ek szójajoghurtot és a maradék 1 dl kókusztejet. Összekeverjük, vigyázva, hogy a zöldségek ne törjenek össze, majd hozzáadjuk a vizet, és hagyjuk lassú lángon összeérni.
Ha megpuhult a burgonya, hozzáadjuk a felaprított petrezselyemzöldet és még sózzuk, ha szükséges.
Szójakrokettel/szójafasírttal tálalhatjuk.