Főzeléket kívántunk, és ez jutott eszembe, tekintve, hogy egyszerű elkészíteni, mégis kiadós és finom étel...
Hozzávalók/ 4 adag

1.5 kg burgonya
babérlevél ízlés szerint
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kk fűszerpaprika
kakukkfű ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma
1 csapott ek finomliszt
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, majd egy edénybe tesszük.
Annyi vizet engedünk rá, hogy éppen ellepje, ezután hozzáadjuk a fokhagymát, babérlevelet, sózzuk, borsozzuk és ízlés szerint kakukkfűvel megszórjuk.
Míg fő a burgonya, világos rántást készítünk, ehhez hozzáadjuk a pirospaprikát, majd a megfőtt burgonyához adjuk a rántást kevergetés mellett.
Felforraljuk, és kész is.