Valami különlegesebb köretre vágytam, egészben sült paradicsommal.
Hozzávalók / 4 adag

5 szelet bacon
4 közepes db paradicsom
5 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
1 kk fűszerpaprika
1 kk só
1 csipet bors
3 ek napraforgó olaj

Elkészítés

Előkészítés után a burgonyát nagyobb darabokra vágjuk. Egy nagyobb zacskóban összekeverjük az olajat a paprikával, sóval, borssal és egy gerezd zúzott fokhagymával. Beleszórjuk a burgonyát, és jól összerázzuk.
Kis kockákra vágjuk a bacont, tepsibe tesszük, főzőlapon megsütjük, majd amikor kész, beletesszük az egész paradicsomokat, amiket előzőleg bevagdostunk a csúcsán keresztben, és kivágtuk a zöld kocsánybemélyedést.
A paradicsomok köré szórjuk a burgonyát, a megtisztított fokhagymákat, és sütőben sütjük, néha megforgatjuk, míg megpuhul, majd grillezzük, hogy ropogós legyen.