Gyűjtöm a szakácskönyveket, az egyikben találtam ezt a receptet. Szeretem a mexikói konyhát, ezt azért próbáltam ki rögtön.
Hozzávalók/ 4 adag

4 db burgonya
1 közepes fej vöröshagyma
2 db paradicsom
1 db zöld kaliforniai paprika
15 dkg füstölt kolbász
1 gerezd fokhagyma
200 g konzerv fejtett bab
200 g konzerv csemegekukorica

Elkészítés

A sütőt előmelegítjük. A burgonyákat jól megmossuk, és héjastól berakjuk sülni.
Amíg a burgonya sül, elkeszítjük a tölteléket. A kolbászt, meg a hagymát kockára vágva megpirítjuk, hozzáadjuk a szintén kockára vágott paradicsomot, meg paprikát. Pár percig főzzük, sózzuk, borsozzuk.
Belerakjuk a fokhagymát, a babot, meg a kukoricát, amiknek a levét leöntöttük. Ezekkel csak összemelegítjük.
Amikor a burgonya megsült, hagyjuk hűlni egy kicsit, a tetejeről levágunk egy kalapot, ás kikaparjuk egy tálba a belsejét. Összekeverjük a zöldségekkel, és visszatöltjük a burgonyákba.