Egy finom padlizsános recept, padlizsánszezonra.
Hozzávalók/ 4 adag

2 db padlizsán
só ízlés szerint
6 ek olívaolaj
1 db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
20 dkg darált sertéshús
20 dkg darált marhahús
4 db tojás
bors ízlés szerint
0.5 tk fahéj
1 csipet kardamom (őrölt)
100 ml tej
100 g parmezán sajt
oregánó ízlés szerint

Elkészítés

A padlizsánt megmossuk, majd hosszában 1/2 cm-es szeletekre vágjuk (8 szelet). Megsózzuk, konyhapapírok közé tesszük, súllyal lenyomjuk, és kb. 1 órát állni hagyjuk.
Az olajat serpenyőben felforrósítjuk. A padlizsánszeleteket szárazra töröljük, majd az olajban aranysárgára sütjük.
A darált húst 1 tojással, a finomra vágott hagymával és fokhagymával összegyúrjuk. Sóval, borssal, fahéjjal és kardamommal ízesítjük.
A darált húst elosztjuk a padlizsánszeletekre, és szorosan feltekerjük. A tekercseket tűzálló tálba rakjuk.
A megmaradt tojásokat elkavarjuk a tejjel, sóval, borssal fűszerezzük, majd a tekercsekre öntjük. Megszórjuk a reszelt parmezánnal.
A padlizsántekercseket előmelegített sütőbe toljuk, megsütjük. Oregánóval megszórjuk.