Karfiolfőzeléket akartam készíteni. Vasárnap délelőtt épp egy régi Prímakonyhát lapozgattam, amiben sokféle karfiolsaláta receptre bukkantam. Ez volt az egyik változat, bár kissé megvariáltam az almáva,l és az eredeti receptben almaecet van, ami nekem nem volt itthon. Így került bele a citromlé. Szerintem nagyon finom lett, érdemes kipróbálni!
Hozzávalók / 4 adag
60 dkg karfiol
6 db retek (hónapos)
1 db alma
2 dl joghurt (natúr)
4 ek mustár
1 ek citromlé
0.5 teáskanál cukor (vagy édesítőszer ízlés szerint)
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
petrezselyem ízlés szerint
Elkészítés
A karfiolt kissé előfőzzük sós vízben, kb. 5 percig forraljuk, ekkor még roppanós marad. Hagyjuk kihűlni.
A retket megtisztítjuk, vékony karikákra szeljük, tálba tesszük, és enyhén megsózzuk. A karfiolt rózsáira szedjük, és felszeleteljük, hozzáadjuk a retekhez.
Az almát kis kockákra vágjuk, ez is mehet a többiekhez a tálba.
Egy kis tálkában elkészítjük az öntetet: a mustárt, a joghurtot, a citomlevet összekeverjük, és édesítjük, amennyire a szánk íze kívánja. Megborsozzuk, jól kikeverjük, és nyakon öntjük vele a feldarabolt zöldségeket.
Apróra vágott petrezselyemmel meghintjük, és hűtőben jól lehűtjük.

0 Megjegyzések