Nagyon érdekes ízkombináció. Ínyenceknek ajánlom, mert szokatlan lehet az édes, csípős, savanykás ízkavalkád. Ez egy igazán egészséges étel, hiszen tele van vitaminokkal és a céklának, spenótnak köszönhetően ásványi anyagokkal. Vashiányosoknak kifejezetten ajánlott étel. Jó étvágyat hozzá!
Hozzávalók / 2 adag

30 dkg csirkemell
2 narancs
2 közepes méretű cékla
1 cs salátamix (jégsaláta, ruccolasaláta, radicchio saláta, frisée saláta, bébi spenót)
1 tk kínai 5 fűszerkeverék
csipet szárított chili
fél lime
3 ek olívaolaj

Elkészítés

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a fűszerkeveréket, chillit és a sót elkeverjük az olívaolajjal, és bekenjük vele a húst, tegyük félre kb. 20 percre.
Amíg a húsok pácolódnak, a céklákat megmossuk, és héjában puhára főzzük sima vízben, só nélkül, mert a cékla édeskés, természetes ízét kell megtartanunk. Hűtsük le hideg vízben, és pucoljuk meg, majd csíkozzuk fel.
A narancsokat meghámozzuk, gerezdekre szedjük, és a belső hártyáját is lehúzzuk.
 A salátamixet tányérra halmozzuk.
A csirkemelleket egy grillserpenyőben megsütjük.
A kihűlt csirkecsíkokat a salátaágyra helyezzük, végül a céklát és a narancsokat a tetejére rakjuk.
Pár csepp olívaolajjal és zöldcitrommal meglocsoljuk a salátát.