Nagyon szeretem elkészíteni, mert nem kell várni rá, hogy összeérjen, nem kell behűteni, stb..., hanem egyből fogyasztható, ha elkészült, és nem mindennapi íze van a fokhagymától és az almától együttesen.
Hozzávalók / 4 adag

20 dkg spagetti tészta
2 kis db alma
20 dkg főtt sonka (szeletelt)
3 ek majonéz
3 ek ketchup
375 g tejföl
1 közepes fej vöröshagyma
3 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 tk oregánó
0.5 teáskanál rozmaring
1 tk bazsalikom

Elkészítés

A bazsalikomot, az oregánót és a rozmaringot 1,5 dl vízben felforraljuk, majd hagyjuk hűlni.
A spagetti tésztát kb. 10-12 perc alatt megfőzzük, leszűrjük.
Az almát, a hagymát, a fokhagymát megpucoljuk. Az almát és a sonkát kis, a hagymát apró kockákra vágjuk, a fokhagymát törővel összetörjük, és mindezt a tejfölhöz adjuk, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk még a majonézt és a ketchup-öt is, majd az egészet összekavarjuk.
A felfőtt fűszeres levet leszűrjük, és a levét hozzákavarjuk a tejfölös szószhoz.
Az így kapott tejfölös szószt összevegyítjük a spagetti tésztával, és készen vagyunk.