Ezzel a szupergyors, mediterrán ízvilágú serpenyős csirkével próbáltam nyarat, vagy legalábbis tavaszt idézni a tányérokon.
Hozzávalók / 2 adag

2 db csirkemell filé
8 db koktélparadicsom
10 dkg crème fraîche
3 teáskanál pesto
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
2 ek olívaolaj
bazsalikom ízlés szerint (friss)

Elkészítés

Serpenyőben felhevítjük az olajat, beletesszük a csirkemelleket.
Körbesütjük őket, és egyik, majd másik oldalukat is néhány percig pirítjuk (de nem túl sokáig, hogy ne száradjon ki belül!).
Hozzáadjuk a félbevágott paradicsomokat.
Amikor kezdenek a paradicsomok puhulni, mérsékeljük a hőt, és a serpenyőbe öntjük a crème fraîche-t, majd a pestot is belekanalazzuk.
Átkeverjük, pár perc alatt összesütjük és végül néhány friss bazsalikomlevet adunk hozzá.