Nem bíbelődős ebédet szerettem volna készíteni. Nem mondom, ütős íze van, de nekük bejött.
Hozzávalók / 3 adag

70 dkg pulykamell (medalion)
0.5 l tej
3 ek dijoni mustár (magos)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
3 evőkanál kukoricaliszt (vagy búzaliszt)
15 dkg sajt (reszelt)
5 dkg vaj
60 dkg burgonya
3 ek olívaolaj
kakukkfű ízlés szerint

Elkészítés

A pulykát felszeleteljük 7-8 mm vastagra (vagy ízlés szerint), és a tejben elkevert mustárban pácoljuk hűtőben 3-4 órát.
A reszelt sajtot elkeverjük a liszttel, és a pácolt hús mindkét oldalát borsozzok, belemártjuk, kivajazott tepsibe fektetjük. Ha végén marad sajt, a tetejére szórjuk.
Négy nagyobb krumplit hat cikkre elvágunk, a hús köré elrendezzük, kevés olajjal lespricceljük, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk kakukkfűvel.
Lefóliázva 170 fokos sütőbe tesszük fél órára, majd a fóliát levéve még 10 percig pirítjuk.