Egyik kedvencünk a liba és kacsasült. Többször szoktam készíteni az év folyamán, nemcsak kizárólag ünnepnapi étel (Karácsony, vagy Márton nap). Most pl. saját eltevésű őszibarackkal, és finom jázmin rizzsel ettük.
Hozzávalók / 2 adag

3 db libacomb
só ízlés szerint (tengeri)

Elkészítés

Alapos tisztítás után a húst jól besózzuk, a bőrét is. Egy tepsibe helyezzük, a bőrükkel lefelé.
A sütőt előmelegítjük 220°C -ra, és betesszük a húst. Kb. 35-45 perc alatt nagyjából kisül a bőréből az összes zsír, és ekkor megfordíthatjuk a combokat. Ezt az oldalt is sütjük kb. 30-35 percet. Kicsit színesedjen is meg! A felesleges zsírt szedjük ki a combok alól, de még maradjon kb. fél cm magasan. Utána szorosan fedjük le a tepsit alufóliával, és tovább sütjük, azaz puhítjuk, kb 20-30 percet. Az idő elteltével ellenőrizzük, hogy elég puha-e.
Vegyük vissza a sütő hőfokát 190°C-ra.
Ha omlós, puha a hús, levesszük a fóliát, és kb 15 percet még visszatesszük, hogy még szebb színt kapjon.