Könnyen összedobható, de nagyon finom fogás, amit hétköznap és hétvégén egyaránt elkészíthetünk.
Hozzávalók / 6 adag

1 db csirkemell filé
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
250 g ricotta
1 közepes db aprított vöröshagyma
1 gerezd aprított fokhagyma
1 db tojás
50 g bébi spenót (kb. 2 marék)
2 ek olívaolaj
50 g edami sajt


Elkészítés

A csirkemelleket kiklopfoljuk, majd mindkét oldalukon alaposan besózzuk-borsozzuk.
Egy tálba kimérjük a ricottát, hozzáadjuk a vöröshagymát, a fokhagymát és a tojást, sózzuk-borsozzuk, és alaposan összekeverjük.
A csirkemelleket egy vágódeszkára fektetjük, majd beborítjuk bébispenóttal, és rákanalazzuk a ricottás krémet. Ügyesen feltekerjük, és egy kiolajozott tálba emeljük őket.
A feltekert csirkemellek tetejét meglocsoljuk két evőkanál olívaolajjal, majd ráreszeljük a sajtot. Alufóliával lefedve, 180°C-ra előmelegített sütőben 35-40 percet sütjük, majd alufólia nélkül még 5 percet pirítjuk.
Tálalás előtt felszeleteljük a csirkét, és azon melegében, főtt rizzsel tálaljuk.