A rozé kacsamellet otthon is egyszerűen elkészíthetjük, nem muszáj emiatt étterembe mennünk. Jó hír azoknak, akik irtóznak a nem teljesen átsült hústól, hogy ha a sütőben tovább sütjük ezt a kacsamellet, akkor maximálisan sült hús lesz a végeredmény, csak sajnos a lényeg, a szaftosság így elvész!
Hozzávalók / 2 adag

2 közepes db kacsamell
1 szál rozmaring
2 gerezd fokhagyma
bors ízlés szerint
só ízlés szerint

Elkészítés

A kacsamellek bőrös felét beirdaljuk úgy, hogy a húsba már nem vágunk bele, csak a háját vágjuk meg.
Mindkét oldalát rendesen sózzuk és borsozzuk.
Száraz serpenyőbe tesszük a kacsamelleket a bőrös oldalukkal lefelé, és 6 percig sütjük ezen az oldalon.
Közben hozzáadjuk a rozmaring szálat és a felvágott fokhagyma-gerezdeket.
A hatodik perc leteltével megforgatjuk a kacsamelleket, és körbepirítjuk a többi részét is.
Majd 15 percre betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe a húst, előtte szedjük ki a rozmaringot és a fokhagyma-gerezdeket. (Célszerű olyan serpenyővel dolgozni, ami sütőben is használható, ha ilyenünk nincs, akkor tegyük át tepsibe a húsokat!)
A negyed óra leteltével vegyük ki a húst, és hagyjuk 10 percet pihenni, majd szeleteljük fel, és lehet is fogyasztani.
Aki jól átsütve szereti a kacsamellet, az minimum 20 percig hagyja a sütőben!