Egy angol receptes oldalon tetszett meg a spanyol sült krumpli, ami füstölt paprikával készül.
Ennek hiányában, magyarosítottam a receptet és fűszerpaprikát használtam hozzá.
Isteni finom köret.
Hozzávalók / 4 adag

800 g burgonya
2 ek olívaolaj
0.6 dl passzírozott paradicsom
1 tk fűszerpaprika
5 gerezd fokhagyma
1 fél citromból nyert citromlé
2 ek petrezselyem (durvára vágva)

Elkészítés

A krumplit megpucoljuk és kisebb, nagyjából egyforma darabokra vágjuk.
Az olívaolajat elkeverjük a paradicsompürével és a fűszerpaprikával, jól átforgatjuk benne a krumplit, majd sütőpapírral bélelt tepsire terítjük. Sózzuk, borsozzuk.
A fokhagymagerezdeket, héjukban hagyva, a kés lapos felével kissé szétnyomjuk és a krumplik közé tesszük.
Légkeverésen 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-40 perc alatt megsütjük (belül puha, kívül ropogós legyen).
A sütés vége előtt pár perccel meglocsoljuk a citrom levével.
Petrezselyemmel megszórva azonnal tálaljuk.