A Mesterszakácsban, Éva készítésében, tetszett meg ez a pofonegyszerű krumpliköret. (Az elnevezésben nem vagyok biztos, elképzelhető, hogy lapogatott, vagy lapított krumpli névvel illette a bírónő.)
Hozzávalók / 3 adag

6 közepes db burgonya
1 ek olívaolaj (extra finom)
3 csipet só (durva szemű tengeri só)
zöldfűszer ízlés szerint (rozmaring, zsálya, kakukkfű)

Elkészítés

A krumplikat nem pucoljuk, csak körömkefével (vagy dörzsi szivaccsal) alaposan lecsutakoljuk.
Héjában majdnem teljesen puhára főzzük.
Leszűrjük, leszárogatjuk a burgonyákat, majd nyújtófa, vagy klopfoló segítségével kissé szétlapítjuk mindegyiket.
A lapos krumplikat sütőtálba/ tepsire helyezzük.
Megszórjuk a zöldfűszerlevelekkel, meghintjük durva szermű sóval és jócskán löttyintünk rá olívaolajat.
200 fokra előmelegített sütőbe toljuk, kb. fél órára.