Ez az étel nem annyira különleges, de könnyen elkészíthető és ízletes fogás a hétköznapokra. A fasírtgolyó megállja helyét bármelyik hidegtálon is.
Hozzávalók
A fasírthoz:
50 dkg darált sertéshús
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 kávéskanál chilipehely
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 ek szezámmag
majoranna ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint

Főzelékhez:
4 közepes db burgonya
1 kis db vöröshagyma
1 db babérlevél
1 ek citromlé
1 dl tejföl
petrezselyem ízlés szerint
2 ek napraforgó olaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
4 dl víz (kb.)

Sütőzsiradék
A fasírthoz:
1 dl napraforgó olaj

Elkészítés

A fasírthoz:
A vöröshagymát nagyon finomra felaprítjuk. A fokhagymát lereszeljük.
A darált húst a fasírt hozzávalóival együtt összegyúrjuk, a masszából golyókat formázunk.
Olajban kisütjük, papírtörlőre szedjük.
Főzelékhez:
Az apróra vágott hagymát kevés olajon megpároljuk.
Rádobjuk a felkockázott burgonyát, és felöntjük vízzel kb. a háromnegyedéig.
Hozzáadjuk a babérlevelet, és megsózzuk. Puhára főzzük.
Kivesszük a babérlevelet majd a krumpli felét botmixerrel pürésítjük, és visszakeverjük a főzelékhez. Ettől besűrűsödik.
Tejfölözzük, borssal és citromlével ízesítjük.