Barackkrémlevest főztem, és a megmaradt habtejszínt nem akartam elpocsékolni. Isteni, bársonyos íze lett tőle a főzelékemnek, azóta csak így csinálom!
Hozzávalók / 4 adag

6 db burgonya (nagy)
4 ek tejföl (1 kis dobozos)
2 púpozott ek finomliszt
3 dl tej
1 dl habtejszín
3 db babérlevél
1 ek só
1 ek ételízesítő
1 kk majoranna
bors ízlés szerint
4 dl víz

Elkészítés

A megpucolt, megmosott krumplit nem túl vékonyra felkarikázzuk, majd edénybe tesszük. Annyi vízzel felöntjük, amennyi ellepi. Feltesszük főni.
A fűszereket (só, bors, ételízesítő, majoránna, babérlevél) beletesszük, majd fedő alatt addig főzzük a krumplit, míg meg nem puhul.
Ha puha, habarást készítünk hozzá: A tejfölt, tejet, tejszínt és a lisztet csomómentesre keverjük, majd beleengedjük a krumplis lébe. Újraforraljuk, és kész!