Már hetek óta el akartam készíteni ezt a főzeléket, így ma ez volt az ebéd. Hozzá egyben sült mozzarellás gombavagdaltot tálaltam. Az általam felhasznált Hozzávalókkal 100 grammban 80 kalória van.
Hozzávalók / 6 adag

1.2 kg burgonya
1 közepes db vöröshagyma (nálam 11,7 dkg)
2 db zellerlevél (szál, nálam 2,4 dkg)
3 dkg kókuszzsír (vagy más zsiradék)
68 dkg passzírozott paradicsom (1 üvegnyi)
6 dkg cukor (ízlés szerint)
só ízlés szerint
fekete bors ízlés szerint
7 dl víz
4.5 dkg finomliszt

Elkészítés

A krumplit és a vöröshagymát megpucoljuk, megmossuk. A krumplit kockákra, a vöröshagymát apróra vágjuk. A zellerlevelet leöblítjük.
Egy lábosba beletesszük a zsiradékunk felét, és megfonnyasztjuk rajta a vöröshagymát. Ezután hozzáadjuk a passzírozott paradicsomot, a zellerlevelet, cukrozzuk, sózzuk, borsozzuk, és 1-2 percig kevergetve főzzük.
Ezután hozzáadjuk a kockákra vágott krumplit, és felöntjük 5 dl vízzel (éppen lepje el). Kb. 30 percig főzzük.
Közben elkészítjük a rántást. Egy kis lábosba tesszük a zsiradékunk másik felét, hozzáadjuk a lisztet, és pár perc alatt világos drapp színűre pirítjuk, majd felöntjük 2 dl hideg vízzel, és csomómentesre elkeverjük.
Ha a krumpli megpuhult, hőkiegyenlítéssel berántjuk a főzeléket. 1-2 percig kevergetve főzzük, ha kell utána ízesítünk.
Melegen tálaljuk fasírttal vagy sült hússal.