Semmi különös, csak ebédre volt szükségünk. Ez egy nagyon egyszerű recept. Az ötlet a "kifőzde" receptje. Köszönet érte. Mi tükörtojással ettük. Nagyon szeretjük így.
Hozzávalók / 4 adag

1 kg burgonya (karikára vágva)
1 közepes fej vöröshagyma (fele apróra vágva, a másik fele egészben)
3 gerezd fokhagyma (présen átnyomva)
3 ek napraforgó olaj
3 evőkanál finomliszt
2 dl tejföl (szükség szerint)
só ízlés szerint (vagy ételízesítő)
fűszerpaprika ízlés szerint
1 teáskanál cukor (kk)
4 db babérlevél
majoranna ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
1 teáskanál citromlé (vagy ecet)

Elkészítés

A burgonyát egy lábasban feltesszük főzni annyi vízben, amennyi éppen ellepi. Beletesszük a fél hagymát egészben, a babérleveleket, a majoránnát, a cukrot, a borst és az ételízesítőt vagy sót.
Fedő alatt puhára főzzük, burgonyától függően kb. 20-25 perc.
Elkészítjük a rántást: az olajban zsemleszínűre pirítjuk a lisztet, belekeverjük a vöröshagymát, a fokhagymát és a pirospaprikát. Beleöntjük a tejfölt és jól elkeverjük.
Ha már puha a burgonya berántjuk, és felforraljuk. Megkóstoljuk, és ízesítjük, ha szükséges.