Milyen okosak, találékonyak voltak elődeink, hogy kitalálták a főzeléket. És, hogy szinte mindenből készítjük. Az egyik ilyen ízű, a másik olyan, netán kicsit édes, vagy sós. 
Hozzávalók / 3 adag

600 g burgonya
5 db babérlevél
0.5 teáskanál borsikafű
150 ml tejföl
2 evőkanál finomliszt
só ízlés szerint (tengeri)

Elkészítés

A krumplit megtisztítjuk, és kisebb kockákra vágjuk.
Egy edénybe tesszük, és annyi forró vízzel öntjük fel, hogy 1-2 cm-rel elfedje.
Sózzuk, beletesszük a fűszernövényeket, és puhára főzzük.
Ezalatt csomómentesre keverjük a lisztet a tejföllel, majd ha megfőtt a krumpli, a levéből kevéssel felhigítjuk a tejfölt, és a krumplihoz öntjük. 
Kevergetve újra forraljuk.
Szükség szerint sózhatjuk még.