Sajnos családunk egyik fiatal tagja 1-es típusos cukorbeteg, így neki "külön" ételeket kell kitalálni.
Hozzávalók / 2 adag

15 dkg garnéla
1 közepes fej brokkoli
5 közepes db újhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db chili (paprika, vagy 1 tk erős paprikakrém)
1 ek olívaolaj
2 dkg teavaj (vagy fűszervaj)
1 csipet fekete bors
só ízlés szerint


Elkészítés

A rózsáira bontott brokkolit (a tönkjét is felhasználjuk) lobogó vízben pár percig pároljuk (blansírozás).
A fokhagymát szeletekre vágjuk.
Az újhagymát feldaraboljuk (kb. 2-3 cm-es darabokra, a zöldjét is).
Wokban az étolajat felhevítjük és hozzáadjuk a fokhagymát. Párszor átkeverjük.
A rákot a wokba tesszük.
Fűszerezzük chilivel (erős pista), őrölt borssal.
Erős lángon forgatjuk pár percig majd, hozzáadjuk a zöldségeket (újhagyma, leszűrt brokkoli).
Együtt sütjük kb. 8-10 percig, majd tálalás előtt rádobjuk a vajat és addig keverjük, míg az teljesen felolvad és "átvonja" az egész ételt.