Tegnap főztem ezt a főzeléket, és eszembe jutott a Nagymamám, akinek minden ételhez volt egy nyári és egy téli Elkészítési módja.
Hozzávalók / 5 adag

1 kg újkrumpli (lisztes fajta)
2 közepes db vöröshagyma
2 közepes db zöldpaprika
1 kis db paradicsom
2 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi fűszerpaprika
só ízlés szerint
2 dl tejföl
2 db babérlevél
1 ek tárkonyecet
25 dkg virsli (nálam 5 db volt)
2 ek sertészsír (lehet olaj is)
5 dl víz

Elkészítés

Az újkrumplit megtisztítjuk, és apró darabokra vágjuk, vízbe tesszük.
A hagymát és a zöldpaprikát nagyon apró darabokra kockázzuk. A paradicsomot is felkockázzuk. A fokhagymát lereszeljük, vagy préseljük.
A zsírt felforrósítjuk, beletesszük a hagymát és a zöldpaprikát, és elkezdjük pirítani. Sózzuk, így enged egy kis levet, beletesszük a paradicsomot, a fokhagymát és a fűszerpaprikát is.
Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Visszasütjük a zsírjára, előbb fedő alatt, utána levesszük.
Beletesszük a krumplit, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje. Hozzáadjuk a babérlevelet, ha kell még sózzuk. Nagy lángon főzzük, hogy a hagyma és paprika szétfőjön.
Amikor a krumpli megpuhult, elkészítjük a habarást. Kiveszünk a főzelékből egy kis tálba két merőkanálnyit, botmixerrel aprítjuk, beletesszük a tejfölt és az ecetet, majd visszaöntjük a többihez, és lassú tűzön hagyjuk.
A virslit felkarikázzuk, és beleszórjuk, és még egyet forralunk rajta. Jó étvágyat.