A krumplifőzelék az az étel, amit szinte mindenki máshogy készít el. Én ecet nélkül, fokhagymásan szeretem. A párom kedvenc főzeléke. A tejföl megadja a kellő savanyúságát ételünknek.
Hozzávalók / 4 adag

1 kg burgonya
175 g tejföl
5 gerezd fokhagyma
4 db babérlevél
4 ek napraforgó olaj
2 púpozott ek finomliszt
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
majoranna ízlés szerint

Elkészítés

Meghámozzuk a krumplit, megmossuk, és közepesen vastag karikára vágjuk. Felöntjük annyi vízzel, hogy éppen ellepje.
Sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket.
Megpucoljuk a fokhagymát, és nagyon apróra vágjuk.
Amikor már majdnem megpuhult a krumpli, elkészítjük a rántást. A felhevített olajon megfuttatjuk a fokhagymát, hozzáadjuk a lisztet. Berántjuk a főzeléket.
Hozzáadjuk a majorannát, ha szükséges, utánafűszerezünk.
A végén hozzákeverjük a tejfölt.