Ez egy évtizedek óta használatos recept a családomban. Reggelire, vacsorára kitűnő. Az ízesítés változtatható kedvünk szerint. Pl. cukor helyett használható xillit is.
Hozzávalók / 4 adag

50 dkg juhbeles virsli
5 db főtt tojás
440 g majonéz
200 g tejföl
1 ek citromlé
1 közepes db lila hagyma
2 teáskanál cukor
1 kávéskanál só
2 ek mustár
5 db újhagyma (egy csomó)


Elkészítés

A virslit, tojásokat megfőzzük, és hagyjuk kihűlni.
A keményre főtt tojásokat karikákra szeleteljük. Ugyanígy karikákra szeleteljük a virslit is, és egy tálba helyezzük.
A lilahagymát apró kockákra vágjuk.
A majonézt egy megfelelő méretű tálban kikeverjük a tejföllel, mustárral, cukorral/xilittel, sóval, citromlével. Ha szükséges, utána ízesítjük.
A kész összetevőket óvatosan összekeverjük, és legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.