Ezt a sajtsalátát sok évvel ezelőtt ettük a sogornőmnél egy családi összejövetelen. Nagyon ízlett mindenkinek, azóta nálunk is rendszeresen készül.
Én dupla mennyiséget szoktam készíteni 6 főre, de mindig elfogy és tovább kitart.:)
Hozzávalók / 6 adag
A sajtokhoz
15 dkg trappista sajt
10 dkg edami sajt (vagy gouda)
5 dkg füstölt sajt (pl.Karaván)
2 gerezd fokhagyma
A mártáshoz
20 dkg majonéz
450 g tejföl
1 fél citromból nyert citromlé
1 ek mustár
só ízlés szerint
1 teáskanál porcukor (ízlés szerint)
fehér bors ízlés szerint (őrölt)
Elkészítés
A sajtokat lereszeljük, és elkészítjük a mártást.
A mártáshoz minden hozzávalót alaposan összekeverünk egy tálban, ízlésünknek megfelelően ízesítjük. (inkább savanykás legyen, mint édes).
A sajtokat összekeverjük egy nagyobb tálban, ráreszeljük vagy zúzzuk a fokhagymát és alaposan merünk rá a mártásból. Nem baj, ha hígnak tűnik, be fog kicsit sűrűsödni.
Jól összekeverjük és hűtőben hagyjuk pár órát összeérni. Másnap a legjobb.

0 Megjegyzések