Imádom az édességet, bár szeretném, ha azok minél egészségesebbek lennének. Így készült el az amerikai palacsinta teljes kiőrlésű változata. Reggelire kiváló, tényleg délig tartó lendületet ad. Ebből az adagból 8 db lesz.
Hozzávalók / 4 adag

A tésztához
2 bögre teljes kiőrlésű liszt (búza)
3.75 dl tej
1 db tojás
fahéj ízlés szerint (elhagyható)
1 csipet só
2 tk sütőpor
4 csepp folyékony édesítőszer
1 teáskanál napraforgó olaj

A sütéshez
1 ek napraforgó olaj

Elkészítés

A recept nagyon egyszerű: minden hozzávalót tálba teszünk, jól kikeverjük. Ha nagyon sűrű, pici tejjel hígíthatjuk.
Egy éjszakát pihentethetjük a tésztát. (Én általában este bekeverem, és vasárnap reggelire frissen kisütöm.)
Palacsintasütőben a szokásos módon palacsintákat sütünk belőle, bár gofrisütőben is kiválóan lehet sütni. Kinek, hogy tetszik.
Amikor mindkét oldala szép barna lesz, már tálalható is. Fogyaszthatjuk lekvárral, de önmagában vagy kakaóporral megszórva is megállja a helyét.