Diétán vagyok, de ellenállhatatlanul kívántam a kakaót. A tejben rengeteg a kalória, így alternatív megoldást kerestem... és találtam. :) Receptművesnek köszönhetően!
Hozzávalók / 3 adag
A zabtejhez
13 g zabpehely
0.5 l víz
A palacsintához
200 g zabpehely
0.5 l zabtej
5 db tojásfehérje
1 db tojássárgája
2 csipet só
1 teáskanál édesítőszer (vagy stevia)
1 teáskanál szőlőmagolaj
Elkészítés
Elkészítjük a zabtejet Receptműves receptje szerint (köszönet érte:) ). Érdemes az ő mennyiségeivel dolgozni, hisz a maradék másra is jó!
A 200 g zabpelyhet daráló híján turmixgépben aprítjuk.
A Hozzávalókat keverőtálba öntjük, és mixereljük.
Szilikon ecsettel "vékonyan"kikenjük a palacsintasütőt olajjal, majd felforrósítjuk. Én szőlőmagolajat használtam, de szerintem mindegyik megfelel, ki-ki igénye szerint.
Mérsékelt hőfokon sütjük a palacsintákat, nekem kerámialapon 3-as fokozat. Hosszabb ideig kell sütni, mint a hagyományos palacsintát! Amikor megrázzuk és már csúszkál a serpenyőben, akkor megfordítjuk. Nekem az első nem sikerül tökéletesre (bár a normálnál sem:) ), de a többi már igen. 7 db lett belőle, de vastagabb a hagyományosnál.

0 Megjegyzések