Maradék, lefagyasztott húsvéti sonka utóélete medvehagymaszezonban.
Hozzávalók / 4 adag
Palacsintatésztához:
40 dkg liszt
2 tojás
kb. 0,5 l szódavíz
0,5 dl olaj
kis cukor, kis só (1-1 mk)
Töltelékhez:
30 dkg füstölt, főtt sonka
450 g tejföl
10 levél medvehagyma
15 szál snidling
őrölt bors
Tetejére:
5 dkg reszelt sajt + kevés tejföl
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból -a szokott módon- kissé vastagabb palacsintákat sütünk. (Kevés tejjel helyettesíthetjük a szóda egy részét.) Az olajat a tésztába keverjük, a serpenyőbe külön már nem szükséges.
A füstölt sonkát apró kockára vágjuk.
A tejfölbe belekeverjük az apróra vágott medvehagymát és snidlinget, megborsozzuk.
A palacsintát 1 csapott ek fűszeres tejföllel megkenjük, megszórjuk kb. 3 dkg felkockázott sonkával. Két végét behajtjuk, majd szépen feltekerjük. Így járunk el az összessel.
Sütőpapíros tepsibe, két sorba sorosan egymás mellé rakosgatjuk.
Mindegyik tetejét megkenjük kevés natúr tejföllel, megszórjuk reszelt sajttal.
15 percre forró sütőbe toljuk, amíg a sajt kissé megpirul.
Paradicsomkarikákkal vagy valamilyen savanyúsággal (ecetes uborka, paprika) tálaljuk.

0 Megjegyzések