Pár napja, a palacsinta világnapján egy olyan receptet kerestem, amivel meglephetném a gyerekeket. Végül egy kókuszosra tettem a voksom.
Hozzávalók / 4 adag
80 g kókuszliszt
0.5 csomag sütőpor
1 csipet só
3 db tojás (nagy)
3 ek kókuszolaj (+ egy kevés a sütéshez)
1 ek méz
3 csepp mandulaaroma (opcionális)
1 dl kókusztej (nem konzerves, hanem rizs alapú)
1 citromból nyert citromhéj
2 ek méz (a tálaláshoz)
Elkészítés
Egy kis tálban keverjük össze a kókuszlisztet, a sütőport és a sót, majd tegyük félre.
Egy közepes tálban keverjük krémesre a 3 ek kókuszolajat a mézzel. Folyamatos keverés mellett adjuk hozzá egyenként a tojásokat, a kókusztejet, majd ízlés szerint a vanília vagy a mandula aromát, végül a citromhéjat.
A tojásos krémhez egy spatula segítségével forgassuk hozzá a lisztes keveréket, de ne dolgozzuk túl a tésztát, mert túl folyósan nem marad könnyű sütés után. A tészta nem lesz olyan állagú, mint a hagyományos palacsintáé, annál jóval sűrűbbre számítsunk.
Egy serpenyőben közepes hőmérsékleten hevítsünk 1 ek kókuszolajat.
A tésztát adagoljuk kanállal bele, kb. két csapott evőkanál ad egy palacsintát. Lapítsuk szét, körkörös mozdulattal formázzuk meg. Süssük 2-3 percig az egyik oldalát. A tészta nem fog úgy felhólyagosodni, mint a hagyományos palacsintánál. Nézzünk alá, és ha aranybarna, akkor átfordíthatjuk, ott már csak 1-2 percig süssük, majd szedjük tányérra. Ezzel a módszerrel süssük ki az összes tésztát. Ha száraznak ítéljük a serpenyőt, kanalazzunk bele még kókuszolajat (mindig csak keveset).
Tálaláskor locsoljuk meg a palacsintát mézzel, juharsziruppal. Jó étvágyat hozzá!

0 Megjegyzések