Könnyű rakott karfiol sovány csirkehúsból, lenmaggal és szezámmaggal megspékelve.
Hozzávalók / 5 adag
1 közepes fej karfiol
0.5 kg csirkecomb (darálva)
3 gerezd fokhagyma
1 tk kakukkfű
1 tk rozmaring
1 teáskanál szezámmag
1 teáskanál lenmag
2 teáskanál búzadara (tönköly)
2 db tojás
2 dl tej
1 dl főzőtejszín
7 ek tejföl
10 dkg sajt (reszelt)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint (őrölt)
ételízesítő ízlés szerint
szerecsendió ízlés szerint
1 csokor petrezselyem (durvára vágott)
1 dl napraforgó olaj (a sütéshez, szükség szerint)
1 ek vaj (a sütőforma előkészítése)
Elkészítés
A karfiolt megtisztítjuk, rózsáira szedjük, majd ételízesítős vízben félpuhára főzzük. Ha kész, lecsepegtetjük.
A darált húst kevés olajon megpirítjuk. Hozzányomjuk a fokhagymákat, sózzuk-borsozzuk. A végén hozzákeverjük a kakukkfüvet, a felaprított rozmaringot, a szezámmagot és a lenmagot.
Egy jénait kivajazunk, és eloszlatjuk benne a búzadarát.
A tojást elhabarjuk a tejjel, a tejszínnel és 4 ek tejföllel.
A jénai aljába tesszük a karfiol felét, ráreszelünk kevés friss szerecsendiót, majd elosztjuk rajta a darált húst. Erre kerül a durvára vágott petrezselyem. Az egészet leöntjük a tojásos keverékkel. Ráhalmozzuk a maradék karfiolt, itt is jöhet a szerecsendió. Ha szükséges, még sózzuk-borsozzuk.
Az egészet beborítjuk a reszelt sajttal. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul a tetején.

0 Megjegyzések