Ha jól fűszerezzük, akkor egy finom étel kerekedik belőle. Lányom egyik kedvence közé tartozik, bár ő minden rakott ételt szeret. Jó szaftosra szoktam készíteni, így külön már tejföl nem kell hozzá...
Hozzávalók / 4 adag

1 nagy db karfiol
2 ek sertészsír
1 közepes db vöröshagyma
40 dkg darált sertéshús
20 dkg füstölt tarja
4 gerezd fokhagyma
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
1 kk kakukkfű
1 kk oregánó
0.5 teáskanál bazsalikom
1 teáskanál fűszerpaprika
3 bögre rizs
1 ek napraforgó olaj
2 db tojás
7 dkg sajt (tetejére)
4 dl tejföl
só ízlés szerint

Elkészítés

A karfiolt forrásban lévő, sós vízbe tesszük, apróra tördelve. Megfőzzük. A rizst hideg, bő, sós vízben az egy evőkanál olajjal lassú tűzön megfőzzük. Ha megfőtt, hideg vízzel leöblítjük, majd lecsöpögtetjük.
A 2 ek zsírban az apróra vágott hagymát megfonnyasztjuk, fűszerpaprikával meghintjük, majd a kétféle darált húst hozzákeverjük. Sózzuk, borsozzuk, bazsalikommal, kakukkfűvel, oreganóval, tört fokhagymával ízesítjük. Készre pároljuk.
A rizst és a kész darált húst összeöntjük. Egy tűzálló tálat zsírral kikenünk, a fele karfiolt beleterítjük. Majd a rizses húst ráöntjük. A maradék karfiollal befedjük, és végül a tojással, sóval elkevert tejföllel megöntözzük. Reszelt sajttal megszórjuk.
200 fokra előmelegített sütőben fél óráig sütjük. Melegen tálaljuk. Jó étvágyat!