Ezt a receptet a férjem és a kisfiam szereti nagyon, úgyhogy általában nekik szoktam elkészíteni. Finom, kiadós és viszonylag olcsó étel.
Hozzávalók / 6 adag
1 nagy fej karfiol
50 dkg darált sertéshús
150 g tejföl
1 bögre rizs
10 dkg trappista sajt (reszelt a tetejére)
2 közepes fej vöröshagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
fűszerpaprika ízlés szerint
ételízesítő ízlés szerint
2 gerezd fokhagyma (ízlés szerint)
2 ek napraforgó olaj
Elkészítés
A karfiolt rózsáira szedjük és sós vízben megfőzzük. Ha kész, leöntjük róla a vizet.
Megfőzzük a rizst.
Elkészítjük a darált húst: az apróra vágott vöröshagymát kevés olajon üvegesre pirítjuk, majd megszórjuk őrőlt pirospaprikával. Ezután beletesszük a húst, a fokhagymát és a fűszereket (só, őröltbors, ételízesítő). Gyakori kevergetés mellett puhára pároljuk, majd egy picit pirítjuk, amolyan "pergősre".
A rizst a kész darálthússal összekeverjük.
Veszünk egy jénait vagy egy tepsit, és az aljára szépen elterítjük a karfiol felét. Erre jön a rizses darálthús, majd a maradék karfiol. A tetején eloszlatjuk a tejfölt, majd gazdagon megszórjuk reszelt sajttal. Előmelegített sütőbe rakjuk, és addig sütjük, míg a teteje aranybarnára nem sül. Jó étvágyat!

0 Megjegyzések