Szeretem a savanyú káposztával készült ételeket. Nem csak azért, mert finom, hanem mert általában marad belőle, így több napig is lehet enni.
Hozzávalók / 4 adag

0.5 kg sertéslapocka
3 nagy fej vöröshagyma
2 kk fűszerpaprika
0.75 kg savanyú káposzta
só ízlés szerint
4 ek tejföl

Elkészítés

A húst megmossuk, és kockára vágjuk.
A hagymát apró kockára vágjuk, és olajon megdinszteljük, majd beletesszük a húst, amikor a hús fehér,  beletesszük a savanyú káposztát, megszórjuk pirospaprikával vízzel felöntjük, hogy ellepje.
Kis lángon fedő alatt főzzük, amikor a hús puha, akkor kész (ízlés szerint sózzuk, de vigyázzunk, mert a káposzta eleve sós, én nem szoktam átmosni).
Tejföllel tálaljuk.