Könnyebben elkészíthető, mint hinnéd! Ha eddig nem merted elkészíteni, most mutatunk egy nagyon könnyű receptet, ami alapján még a kezdők is meg tudják sütni.
50 dkg liszt,
3 dkg élesztő,
3 dl tej,
3 db tojás,
10 dkg margarin,
20 dkg lekvár (barack vagy szilva)
5 dkg porcukor
1 db citrom reszelt héja
kevés kristálycukor
porcukor
Elkészítés
Az élesztőt egy kevés kristálycukorral langyos tejben felfuttatjuk. Hozzáadjuk a liszthez, majd összekeverjük a tojások sárgájával, az olvasztott vajjal, a porcukorral, a langyos tejjel és a citrom lereszelt héjával. Robotgéppel (tésztához való keverőfejjel) addig keverjük, míg összeáll a tészta. A tetejét megszórjuk liszttel, letakarjuk egy konyharuhával, és kb. 30 percig meleg helyen kelesztjük.
Ezután a tésztát lisztezett deszkára helyezzük, és újra alaposan átgyúrjuk. Ha ragad, teszünk még hozzá lisztet. Kinyújtjuk, téglalapokat vágunk belőle, majd minden darabot megtöltünk sűrű lekvárral. A buktákat kivajazott tepsire helyezzük, a tetejüket megkenjük olvasztott vajjal, végül 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
További receptek:
- Burgonyás sajtkrokett, a család szerint ez egyszerűen fenséges!
- Vargabéles, nagyon régen készítettem, de most újra felfedeztük ezt a bámulatos csodát!
- Sós kiflik, ha van egy kis szabadidőd, ezt hamar megsütheted!
- Gesztenyés sütike különleges módon! Ha valami finomra és nagyon mutatósra vágysz!
- Emese szelet, elképesztően ízletes, vendégvárónak is remek választás!
0 Megjegyzések