Valami édeset ennél? Ha szeretnél egy igazán krémes sütit, akkor kóstold meg ezt a finomságot, nem fogsz benne csalódni!
a tésztához:
25 dkg liszt
10 dkg porcukor
1 tojás + 1 tojássárga
5 dkg puha margarin
1 kanál méz
1 teáskanál szódabikarbóna
pici só
krémhez:
1 liter víz (tej)
2 cs. vaníliás pudingpor
3 tojássárgája
2 kanál liszt
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
2 zacskó vaníliás cukor
a tetejére:
1/2 liter növényi eredetű tejszínhab
Elkészítés
A tészta hozzávalóiból közepes keménységű tésztát gyúrunk, és vajazott tepsi (30×35 cm) hátán két lapot sütünk belőle. 8-10 perc alatt kész. Ha megsült, az egyik lapot kockára vágjuk.
A krémhez kis vízben (tejben) a tojássárgát, a lisztet és a pudingport simára keverjük, feltöltjük a többi folyadékkal, és sűrűre főzzük. A porcukrot a margarinnal, vaníliás cukorral habosra keverjük és a kihűlt pudinggal egyneművé keverjük.
A tésztalapot visszatesszük a tepsibe, rásimítjuk a krémet, tetejére kenjük a keményre felvert tejszínhabot, majd kirakjuk a felkockázott tésztával. Legalább egy fél napra hűtőbe tesszük. Tetejét porcukorral megszórjuk.
0 Megjegyzések