Ez egy saját süti a fantáziám által az elmúlt pár hétben készült. A család szerint nagyon finom lett, ezért még biztosan sokszor el fogom készíteni.

Hozzávalók

tészta
4 db tojás
4 ek víz (langyos)
100 g cukor
1 kávéskanál sütőpor
20 g étkezési keményítő
80 g finomliszt
25 g cukrozatlan kakaópor

linzer
100 g finomliszt
50 g vaj
25 g porcukor
1 ek tej (amennyi egy jól gyúrható tésztához szükséges)
2 csipet fahéj

krém
800 ml habtejszín
4 csomag habfixáló
2 púpozott ek porcukor
1 csomag vaníliás cukor
50 ml tojáslikőr (ízlés szerint)
680 g meggybefőtt
3 ek nutella

Elkészítés

A tojást, meleg vizet, cukrot kb. 8 percig konyhai robotgéppel jó habosra keverjük. Majd hozzákeverjük a sütőporral összekevert lisztet, étkezési keményítőt, kakaóport.
Majd egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformában 180 fokon kb. 45 percig sütjük.

A linzer hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk. Egy 26 cm-es, sütőpapírral kibélelt tortaformába egyenletesen belenyomkodjuk, és 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

krém + összeállítás

A tejszínt, porcukort, vaníliás cukort, habfixálót, fölhabosítjuk, majd ízlésünknek megfelelő mennyiségű likőrt keverünk hozzá.

A tésztát két lapra fölvágjuk. A linzert egy tálcán belehelyezzük a sütőkarikánkba, és megkenjük a nutellával. Rátesszük az egyik tortalapot, nagyon vékonyan megkenjük a tejszínkrémmel, és a már lecsöpögtetett meggyet is egyenletesen rárakjuk. A krém felét a meggyre rákenjük.

Befedjük a második tortalappal, majd a maradék krémet rákenjük. Pár órát hűtőben hűtjük, és tálalás előtt ízlésünknek megfelelően díszítjük. Jó étvágyat!