Hozzávalók

1 csipet só
1 evőkanál cukor
1 csipet egész fekete bors
2 darab sárgarépa
2 dl tejszín
2 evőkanál dijoni mustár fehérborral
1 fej hagyma
2 evőkanál citromlé
1 csokor petrezselyem
1 darab zeller
2 darab fehérrépa
1 darab karalábé
1 fej brokkoli
1 kg csont
12 darab palacsintatészta

Leírás

A brokkolit megpároljuk a párolóedényben. Hagyományos módon, palacsintákat sütünk. Elkészítjük a mártást: A megpucolt zöldségeket felszeleteljük, edénybe rakjuk, a csonttal együtt. Ízesítjük és készítünk egy tömény húslevest. Amikor minden megpuhult, leszűrjük a levest (ezt kínálhatjuk cérna metélttel). A zöldségeket összeturmixoljuk. A cukrot karamellizáljuk és 1 dl vízzel addig forraljuk, amíg a cukor felolvad. Ekkor beleöntjük a zöldségpépet, hozzáadjuk a tejszínt, mustárral és citromlével ízesítjük. A brokkolival betöltött palacsinták mellé tálaljuk a mártást.