Hozzávalók

6 darab friss tojás
12 dkg liszt
12 dkg cukor
3 evőkanál vaj (olvasztott)
2 darab citrom (héja és leve)
1 marék mák (töltelék)
3 dl növényi tejszín (töltelék)

Leírás

A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a cukorral keverd habosra. A lisztbe szórd bele a sütőport, majd az egészet szitáld bele a tojássárgás masszába. A fehérjéket verd kemény habbá, és óvatosan forgasd bele a tésztába. Egy sütőformát bélelj ki sütőpapírral, és öntsd rá a masszát. Előmelegített sütőben süsd aranysárgára. Az ajtót ne nyisd ki - legalább az első 15-20 percben -, mert a levegő miatt összeeshet a piskótád. Ha megsült, hagyd néhány percig a sütőben, majd vedd ki. Óvatosan húzd le róla a sütőpapírt, majd egy hideg, nedves konyharuhára tedd, és tekerd fel, de lassan, nehogy összetörjön a tészta. Hagyd így teljesen kihűlni. Ha hideg, óvatosan gurítsd ki.A tejszínt kemény habbá verni és belekeverni a darált mákot. Betölteni vele a piskótát és már kész is