Hozzávalók

4 darab friss tojás
1 csomag sütőpor
12 dkg finomliszt (+1-2 ek. a tepsihez)
13 dkg cukor
20 dkg alma
1 darab citrom (leve és reszelt héja)
12 dkg porcukor
8 dkg margarin
3 evőkanál citromlé

Leírás

Az almát kockára vágjuk. A tojássárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. A jól megmosott citrom héját belereszeljük, levét kifacsarjuk és szintén hozzáadjuk. Az olvasztott, de nem meleg margarint belecsurgatjuk, majd hozzáadjuk a sütőporral összeforgatott lisztet is. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal, a citromos masszába forgatjuk. Egy kicsi (15 x 25 cm-es), magas peremű tepsit olajjal kikenünk és liszttel behintjük. A citromos masszát belesimítjuk és rászórjuk az almakockákat. Előmelegített, közepesen forró sütőben (180 °C, légkeveréses sütőben 160 °C), kb. 25 percig sütjük.