Hozzávalók

1 csipet só
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 csipet egész fekete bors
2 dl tejszín
35 dkg sűrített paradicsom
10 dkg csicseriborsó
10 dkg zeller
1 csipet római kömény

Leírás

Áztassuk be vízbe már előző este az átválogatott csicseriborsót.Főzzük 1 órán át enyhén sós vízben.A hagymát vágjuk csíkokra,a zellert hámozzuk meg,szeleteljük fel,majd a szeleteket vágjuk csíkokra.Forrósítsunk olajat egy nagyobb lábasban,pirítsuk meg benne a hagymát.Szórjuk meg egy teáskanál római köménnyel,curryvel és pirospaprikával.adjuk hozzá a csicseriborsót és a zellercsíkokat,majd öntsük fel a csicseriborsó főzőlevével.Keverjük bele a paradicsompürét,és főzzük a forrástól számítva 15 percig leturmixoljuk és tejszínnel dúsítjuk.