Hozzávalók

2 evőkanál liszt
1 dl tejföl
1 fej vöröshagyma
20 dkg sárgarépa
1 kg csülök
2 evőkanál zsír (vagy olaj)
1 darab babérlevél
1 darab zeller (levél)
1 tk pirospaprika (édes­nemes)
1 darab zöldpaprika
10 dkg petrezselyemgyökér
60 dkg tarkabab

Leírás

A csülköt megmosom és annyi hideg, sós vízben teszem fel főni, hogy ellepje. Kb. 1,5 órán át, félig puhára párolom. A babot, 1,5-2 liter vízben szintén felteszem, majd hozzáadom a félig főtt csülköt is. Babérlevéllel, a kockára vágott vegyes zöldséggel, zöldpaprikával, zellerzölddel és sóval ízesítem, majd puhára főzöm. A zsiradékból és lisztből, vöröshagymával és pirospaprikával rántást készítek, majd a levest besűrítem. A főtt csülköt kiveszem, kicsontozom, nagyobb darabokra vágom és visszateszem a levesbe. Tálaláskor, tejföllel ízesítem.