Hozzávalók

1 csipet só
3 darab friss tojás
2 dl tej
10 dkg vaj
1 csipet egész fekete bors
10 dkg bacon szalonna
1 csipet szerecsendió
20 dkg átszitált liszt
50 dkg paraj

Leírás

A megtisztított, megmosott, friss parajt, sós vízben megpároljuk, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, szükség szerint kissé kinyomkodjuk, hogy minél kevesebb vizet tartalmazzon, majd összevágjuk vagy áttörjük. A kockára vágott, húsos bacont kiolvasztjuk, majd hozzáadjuk a parajt és jól átforrósítjuk. Sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük, majd krémszerűvé keverjük. A szokásos módon, sós palacsintákat sütünk, megtöltjük a parajjal, összegöngyöljük, sajtmártással vagy fűszeres tejföllel tálaljuk.