Hozzávalók
1 csipet só
5 dkg liszt
2 dl tejföl
50 dkg burgonya
1 csipet egész fekete bors
1 darab hagyma
1 kanál citromlé
1 csipet őrölt kömény
1 csipet ételízesítő
10 dkg szalonna
Leírás
A füstölt szalonnát csíkokra metéljük, zsírját lábosban kiolvasztjuk, majd üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott burgonyát. Megszórjuk köménymaggal, ételízesítővel és állandóan kevergetve, 1 percig pirítjuk. Felöntjük 1 liter vízzel, sózzuk, borsozzuk és fedő alatt, puhára főzzük. A tejfölben csomómentesre keverjük a lisztet és a levest behabarjuk. Kiforraljuk, majd leturmixoljuk.

0 Megjegyzések