Csatlakozz hozzánk

Breaking News

Isler, ha finom aprósütit készítenél! Minden alkalomra kitánő választás!

Aprósütit nem csak ünnepi alkalmakra készíthetünk. Az Isler nálunk nagy kedvenc, ezért ha valami édességet kívánunk, örömmel elkészítem. Próbáljátok ki ti is.

Hozzávalók:

a tésztához:
600 g finom liszt (ebből lehet 150 g darált vagy apróra vágott dió)
200 g vaj
100 g zsír
150 g porcukor
1 csipet só
1 tk fahéj

a töltéshez:
valamilyen savanykásabb lekvár (málna, ribizli előnyben, sárgabarack, meggy, bármi)

a mázhoz:
kb. 300 g olvasztott étcsokoládé (megéri magasabb kakaótartalmút választani, óriási különbség lesz végül)

Elkészítés

A lisztet a fűszerekkel és a hideg zsiradékokkal gyors mozdulatokkal összemorzsolom. Hozzáadom a porcukrot, összegyúrom, lefóliázva egy órát pihentetem.

Lisztezett felületen óvatosan fél centi vastagra nyújtom, kiszurkálom, papírral bélelt tepsire teszem a korongokat. 180-ra melegített sütőben 8-9 perc alatt megsütöm. A tepsin hagyom kihűlni, mert forrón könnyen deformálódik. Ha kihűlt, megtöltöm a lekvárral.
Összeragasztok két korongot. És olvasztott csokoládéba mártom.

Dermesztés után dobozba pakolom, és megpróbálok másnap reggelig várni. És erre kérem a környezetében lévőket is, mert mindenki jobb lesz. Komolyan.

Nincsenek megjegyzések